Tuesday, 2021. January 26.

Betlehem készült


Új színfolt az ünnepekre a közintézmények karácsony előtti “felöltöztetésében” a Móra Ferenc Művelődési Ház előcsarnokában felállított Betlehem – amely (korlátozott keretek között) karácsonyig látogatható lesz. Az önkormányzatnak egy régebbi terve valósult meg ezzel; most a járványügyi intézkedések közepette különösen aktuálissá vált, hogy a közösségi rendezvények jelentős csökkenésének ellensúlyozására némi ünnepváró látnivalóval szolgálhasson a település lakóinak.
A templom is felújítás alatt áll, a pusztamérgesi miséket (előreláthatólag Húsvétig) nem lehet a templomban tartani – így betlehem se kerülhetett a Nagyboldogasszony templomba.

a szent család nyitva tartási időn kívül, éjszakára megvilágítva is megtekinthető

Mivel a Művelődési Ház a falu központjában, a templommal szemben található, így kézenfekvő volt, hogy ide kerüljön a látványosság, ahol (korlátozott feltételekkel és egyénileg) látogatható is.
Akinek 10 és 14 óra között nincs lehetősége megtekinteni, az megvilágítva gyönyörködhet benne ezen ídősávon kívül is, ha ellátogat az intézményhez. (galéria utolsó képei) Békés, örömteli ünnepi készülődést kívánunk!

Archívum

Kategóriák

Híreink nyomtatásban

Közösségi hálózatok

Watch Live News

Legutóbbi hozzászólások