Saturday, 2021. March 06.

Véradás volt


A Magyar Vöröskereszt (Csongrád-Csanád Megyei Szervezetén keresztül) évtizedek óta jelen van a településen véradások szervezésével. És jelen vannak azok a lakosok is, akik rendszeresen, önzetlenül adnak vért, hogy rászoruló embertársainkon segíthessenek. Erre nagy szükség is van – függetlenül a járványügyi helyzettől, mert a vérkészítmények sokszor nélkülözhetetlenek az életmentő műtétek alkalmával.

Figura Zoltán és Figuráné Erika rendszeres véradók a Zabosfa KerTÉSZ Kft. alma csomagjával

A 2021. február 4-re szervezett véradás a mára már hagyományosnak tekinthető helyszínen, a Móra Ferenc Művelődési Házban zajlott – a megszokottól kicsit eltérő körülmények között. A nagyterem ugyanis téli testnevelés órák és sportszakkörök helyszíne is, így a Vöröskereszt munkatársai labdafogó hálós “díszletek” között, szivacskézilabda kapuk mellett végezték a munkájukat.

fotó: Véradás – Csongrád megye közösségi oldal

Az idei első véradáson huszonegyen jöttek segíteni, a szakemberek már többnyire név szerint is ismerik a rendszeres véradókat. Mint megtudtuk, érdemes élni a véradások helyi lehetőségeivel, ugyanis a szervezett időpontok gyakorisága és a látogatottság között szoros összefüggés van: sok előkészítő és szervezőmunkát igényel, hogy minden településre jókor és elégszer érkezzen a csapat – lehetőleg úgy, hogy máshol se érezzék a hiányukat.

fotó: Véradás – Csongrád megye közösségi oldal

Ebben az évben – az egyeztetések szerint – még két alkalommal lesz lehetőség vért adni a segíteni szándékozóknak; szeptember 3. szombatján (remélhetőleg a kakaspörkölt-főző verseny napján) illetve december elején. Az időpontokról időben értesítéssel leszünk eseménynaptárunkban és közösségi oldalainkon. Akik sűrűbben, a helyi lehetőségtől eltérően (is) szeretnének vért adni, azoknak a VÉRADÁSI HELYSZÍNKERESŐ szolgáltatás szolgálhat segítségül a megfelelő időpont kiválasztásában.

0 comments on “Véradás volt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Archívum

Kategóriák

Híreink nyomtatásban

Közösségi hálózatok

Watch Live News

Legutóbbi hozzászólások