Wednesday, 2021. June 16.

Március 15. ONLINE


A krónikák szerint annak idején 1848. március derekán esős volt az idő – ám ez nem tántorította el a márciusi ifjakat nagyra törő terveik megvalósításától. Akkor az időjárás tette próbára a sorsuk jobbra fordításáért tenni akaró, tettre kész ifjúságot… ma pedig a pandémiás helyzet követelte óvintézkedések. A forradalmi eseményeket elevenítették fel a pusztamérgesi Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola 7. osztályos tanulói, akik az online oktatásra történő átállás utolsó pillanatában, a műsor próbáinak legelején kényszerültek arra, hogy terveiket valóra váltsák és kamera előtt adják elő azt, amit színpadra álmodtak.

Az elképzelés működött: sűrűbbé váltak az olvasópróbák és megszaporázták a koreográfia gyakorlását, hogy harmadnapra “felvétel éretté” váljon a produkció. Az elkészült anyag a község facebook oldalára is felkerült, mint a községi (online) megemlékezés központi eleme.

Községi megemlékezés keretében az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseinek tiszteletére a Nagyboldogasszony templom mögötti Kopjafánál a Pusztamérges Községi Önkormányzat nevében Dr. Papp Sándor polgármester úr és Erdélyi-Nagy Renáta aljegyző asszony helyezett el koszorút.

A közönség nélkül megtartott tiszteletadásról fotók készültek, amelyek a közösségi oldalon (és honlapunk galériájában) tekinthetők meg.
A szabadságharc hőseinek tiszteletére a kulturális intézményeken is megjelentek nemzeti jelképeink.
A Községi Könyvtár kerítésén egy közösségi kezdeményezésre készült összeállítás került és nemzeti zászlónk színeit idézve a Móra Ferenc Művelődési Ház ajtaja (bár az intézmény jelenleg még nem látogatható) homlokzata is piros – fehér – zöldbe öltözött.

0 comments on “Március 15. ONLINE

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Archívum

Kategóriák

Híreink nyomtatásban

Közösségi hálózatok

Watch Live News

Legutóbbi hozzászólások